Društvo za priznanje praženega krompirja kot samostojne jedi je v soboto, 3. septembra 2016 v Radljah ob Dravi pripravilo 16. svetovni festival praženega krompirja. Prijavilo se je 72 ekip iz sedmih držav. Pražen krompir so pripravili po izvirnih receptih in ga brezplačno ponudili številnim obiskovalcem od blizu in daleč. Seveda ni manjkalo za pokušino tudi sladkih in suhomesnih dobrot.
Tudi na letošnjem festivalu so uspešno sodelovale članice Društva podeželskih žena Brezno-Podvelka, ki ga vodi Lojzka Hribernik. Pripravile so pražen krompir po dveh receptih, manjkala pa ni tudi hrenova omaka, ki sodi zraven. Da so bile jedi zares odlične, je dokaz gneča obiskovalcev, ki je bila pri njihovi stojnici. Članice so tokrat prvič pripravile jedi v novem kotlu s pekačem, ki ga je nabavila Občina Podvelka za potrebe društev v občini.
Mag. Jože Marhl